Razmišljati na boljši način

Če si želiš živeti boljše, drugače, moraš začeti razmišljati na boljši, drugačen način.

Kaj mislim s tem?

Trenutni način razmišljanja in posledično tvojih dejanj, ti je prinesel življenje, ki ga živiš danes. In takšen način delovanja ti ne more prinesti drugačnega življenja.

Tudi če si misliš, da ko bo prišla naslednja poslovna priložnost ali nova služba, ko bo končana hiša, ali ko bodo otroci malce starejši, da potem bo pa lažje, da bo življenje občutno boljše.

Ne bo, ne more biti.

Počutje ostane enako. Občutki so enaki. In vse kar dobimo od življenja je, kako se počutimo iz dneva v dan.

In če se počutimo, kot da smo premalo, da nismo vredni, da nismo dovolj, se bomo tako počutili tudi v novi službi, ob novem razmerju in v novem stanovanju.

Vsak dan znova imamo priložnost živeti bolj zadovoljno in srečno, tudi če so zunanje okoliščine popolnoma enake kot včeraj. Ampak moramo spremeniti pogled na življenje.

In šele, ko spremenimo naš pogled na življenje, je velika verjetnost, da se bodo drastično izboljšale tudi zunanje okoliščine.

V skladu z zakonom privlačnosti v svoje življenje prikličemo tisto, o čemer razmišljamo in kar čutimo. Zato je ključno, da spoznamo samega sebe in naš način razmišljanja. 

Zavedanje je namreč prva stopnja spremembe. Tu pa potem igra ključno vlogo osebnostna rast. Ni važno, katero metodo osebnostne rasti izberemo zase. Sam sem mnenja, da so coaching, psihoterapija, čuječnost in duhovnost komplementarne metode, ki delujejo izvrstno skupaj.

Pri izbiri metode gre za osebno preferenco in morda vprašanje, kateri so morda bolj akutni problemi v tem trenutku. Vse metode nam omogočajo odkrivati česar zavestno ne poznamo, leži pa skrito v naši podzavesti.

V procesu našega odraščanja nam ni bilo dano vse, kar bi si otrok želel ali potreboval. Zato je do teh virov zelo težko dostopati, ker niso bili nikoli spodbujeni, da bi se ustrezno razvili in prišli na plan. To so morda ljubezen, spoštovanje, toplina, samozavest, vera itd.

A na srečo vse to obstaja v podzavesti vsakega človeka, ker je to vgrajeno v nas, ko se rodimo. In sedaj kot odrasli imamo možnost, da vse, kar pogrešamo in kar si želimo v našem življenju, kultiviramo in prikličemo zase, v svoje življenje.

Potrebno je samo začeti. In vemo, da začetki so težki. Ne vemo, kaj počnemo, rezultatov ni in začnemo dvomiti v proces. A pri tej tematiki je potrebno vztrajati, ker je pri osebnostni rasti rezutat vreden truda.

Predstavljajte si vaše sanjsko življenje. Kako se počutite? Kaj se vam dogaja? Kje ste?

Čudovita slika, kajne?

Jaz sem si vedno kot sanjsko življenje predstavljal malce nekonvencionalno življenje, ki mi omogoča, da preživljam čas na različnih delih sveta in se lahko sam v kateremkoli trenutku odločam, kje sem in kako živim.

In to sem letos prvič resnično izkusil. Ja, saj sem že prej potoval, ampak tisti občutek svobode me je prvič prevzel šele letos, ko sem dobil okus lastnih sanj.

In to je mogoče! Resnično je to mogoče. Sam sem to doživel. Ko trenutek enostavno ne bi moral biti boljši. Ko doživljaš svoje sanje in je občutek neverjeten. Ko si tako hvaležen za to življenje

Pa sem bil še nekaj let nazaj zelo zelo oddaljen od takih občutkov veselja, sreče in hvaležnosti. In mi je bilo vse tako zelo oddaljeno, da je bilo zelo težko še naprej verjeti.

Ampak sem ponosen nase, ker sem vztrajal, verjel in vedno znova in znova investiral čas, trud in pa tudi denar v to, da sem prišel do tega, da sem živel svoje sanje.

Nisem še tam, ko bi resnično živel svoje sanje. Ampak čutim, da sem mnogo mnogo bližje, kot sem bil. Če je sanjsko življenje ocena 10, že danes dam svojemu življenju 8 ali 9. Medtem, ko je bila ta ocena še nekaj let nazaj skromna 4 ali 5.

Ustvaril sem ogromen preskok in lekcije tega preskoka v kvaliteti lastnega življenja želim deliti s tabo.

Da boš tudi ti svojemu življenju dal vrhunsko oceno.

To je moj cilj.

S tem namenom tudi pripravljam brezplačno delavnico Pot k boljšemu življenju, ki se bo odvijala kmalu. Klikni na povezavo, če  želiš več informacij in se že veselim najinega srečanja.

https://www.lanvuga.com/delavnice

Se vidimo!

Hero Image by Gerd Altmann from Pixabay

Like this article
Share this article
Facebook
Twitter
LinkedIn

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recent blog posts
Scroll to Top

Pot k boljšemu življenju

Brezplačno si zagotovite dostop do posnetka delavnice Pot k boljšemu življenju.